DIERENKLINIEK KROKKÉ 

Vragen of een afspraak maken? 033-455 99 00

INTERNE GENEESKUNDE

Interne diergeneeskunde is een breed begrip en omvat inwendige ziektes van organen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan ziektes aan de maag, darmen, lever, nieren, blaas en baarmoeder, maar ook aan stofwisselingsziektes en suikerziekte. Veel van deze aandoeningen kunnen bij Dierenkliniek Nieuwland worden onderzocht en behandeld. Dit doen wij aan de hand van bloed -en urineonderzoek, röntgenonderzoek en echografie.
Dierenkliniek Nieuwland beschikt over uitgebreide mogelijkheden voor bloedonderzoek. Diverse waarden kunnen wij meteen bepalen. Belangrijk is ook het urineonderzoek. Hierbij is het van belang dat u ongeveer weet wat uw hond of kat per dag drinkt. Het is dan wenselijk dat u thuis gedurende twee dagen de wateropname meet en noteert. Zo krijgt u en krijgen wij een goed overzicht van het drinkgedrag van uw huisdier.
Vermageren bij met name katten, ondanks een goede eetlust, is een symptoom dat kan duiden op schildklierproblemen of suikerziekte. Schildklierproblemen kunnen wij met onze apparatuur snel opsporen. Het bloedmonster hoeft dus niet te worden opgestuurd naar een extern laboratorium.
Braken en diarree zijn veel voorkomende problemen met diverse achtergronden. Met een röntgenfoto of echografie kunnen wij sommige problemen traceren. Ook ontlastingsonderzoek wordt hier geregeld gedaan om bepaalde parasieten of wormeieren op te sporen.
Al met al is de interne geneeskunde zeer divers. Er kunnen veel symptomen voorkomen bij verschillende aandoeningen. Een goed en nauwkeurig onderzoek is hier van groot belang.